Boormachine huren

Wil je een boormachine huren? Bij GECO Verhuur heb je keuze uit verschillende boormachines voor jouw klus. Je kunt bij ons terecht voor elektrische boormachines zoals de magneetboormachine of klopboormachine. Ook kun je terecht voor een accuschroefboormachine. Tot slot verhuren wij ook een haakse accuboormachine.

Boormachine verhuur 

Wanneer je aan de slag wilt gaan met het boren in bijvoorbeeld muren of andere oppervlakten kun je verschillende boormachines huren. Je kunt bij GECO Verhuur zowel een magneetboormachine huren als een accuklopboormachine. De magneetboormachine is ideaal om te huren voor het frezen van gaten in ijzer en staal. De accuklopboor is een robuuste en krachtige allround boorschroefmachine voor middelzware boor- en schroefwerkzaamheden. Dankzij de klopboorfunctie ook geschikt voor plugboringen in steen. Ook kun je terecht voor krachtige een accuschroefboormachine. Tot slot ook voor de haakse boormachine.

Je leest hier waar je op moet letten bij het huren van boormachines. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen.

Wanneer je een boormachine wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Houten gemakkelijk bij je in de buurt. Bovendien kunnen wij vanuit onze vestiging in Wijk bij Duurstede ook alle boormachines leveren

Alles over boormachines

Voor iedere boor- of schroefklus is er een geschikte boormachine. Hoewel boormachines behoorlijk op elkaar kunnen lijken, qua prestaties, vermogen en mogelijkheden zijn geen 2 boormachines hetzelfde. 

Als je liever een boormachine wil aanschaffen? Dat kan ook! Je kunt bij GECO Verkoop ook boormachines kopen.

Wat is een boormachine?

Dat een boormachine een apparaat is waarmee je gaten kunt maken in allerlei soorten materialen, dát hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Wat wél belangrijk is om te weten is dat je voor elke toepassing een specifieke boormachine kunt huren.

Welke boormachines kan ik huren?

Je staat op het punt om een boormachine te gaan huren. Welke boormachine het beste bij jou past, hangt af van de boorklus(sen) die je wilt gaan uitvoeren. Kies daarom eerst het type boormachine dat bij jouw klus past. Zo weet je zeker dat je met het juiste gereedschap aan de slag gaat en je een mooi resultaat behaalt.

Aan de hand van dit handige overzicht, helpen wij jou bij het kiezen van de juiste boormachine.

 AccuboorKlopboor
Boren in houtJaJa
Boren in metaalJaJa
Boren in gips en zacht steenJa Ja
Boren in tegels en baksteenNeeJa
Boren in betonNeeNee

Daarentegen zijn de boorhamer en breekhamer weer geschikt voor andere toepassingen.

 BoorhamerBreekhamer
Boren in betonJaNee
Breken en beitelenNeeJa

Hoe stel ik een boormachine op de juiste manier in?

De aan- en uitknop; De functie van deze knop is natuurlijk simpelweg het draai- of klopmechanisme van de boor in werking stellen. Vaak heeft deze knop de handigheid dat de snelheid langzaam opgevoerd wordt. Zo houd je, al naar gelang hoe hard je knijpt, het toerental dus zelf onder controle. Een andere standaard functie op een boormachine is de linksom/rechtsom-schakelaar. Rechtsom gebruik je voor boren en schroeven, maar wanneer een schroef weer los moet, is linksom wel zo handig. Ook bij het onverhoopt vastlopen van je boor kan de andere kant op draaien een oplossing bieden.

De mechanische versnelling is te vinden op de (accu)boormachines. Met de schuifknop hiervoor zet je de boor ofwel op de schroefstand (stand 1) ofwel op de boorstand (stand 2). Zonder een mechanische versnelling boor je snel te hard om te schroeven en te langzaam om te boren. Wanneer een boormachine 2 versnellingen heeft, wordt het toerental ook 2 keer aangeduid: 1 keer voor de lagere stand (toerental laag) en 1 keer voor de hogere stand (toerental hoog).

Bij een accu- of schroefboormachine heb je koppelstanden tot je beschikking. Deze stel je in met de draaiende ring met cijfers achter de boorkop. Iedere stand correspondeert met een koppel uitgedrukt in newtonmeter (Nm). Dit koppel staat voor de kracht waarmee je schroeft. Hoe hoger het koppel, hoe krachtiger, sneller en dieper je schroeft. Bij hardhout erg handig, maar schroef je in een gipsplaat, dan wil je juist een wat lager koppel zodat je niet door de plaat heen schroeft. Aan het eind van de draairing vind je meestal een boorstand die je – je raadt het al – enkel gebruikt bij boren.

Klopboormachines, boorhamers en combihamers zijn uitgerust met een knop voor de verschillende functies. Zo boor je met een klopboormachine zonder de klopfunctie gewoon in gips en zacht steen. Zet je de schakelaar om naar de klopfunctie, dan boor je ook in hardere steensoorten. Bij een boor- of combihamer vind je eenzelfde stand, maar dan specifiek voor het hamerboren in beton. Een combihamer is voorzien van een rotatiestop specifiek voor breekwerkzaamheden. Bij het selecteren van de functies klikt de knop waarmee je dat doet vast zodat hij tijdens het werken niet kan verspringen naar een andere functie.