Steiger voor binnen
Wanneer het einde van het jaar nadert, krijgen we ook steeds meer te maken met kou, regen, ijs, of zelfs sneeuw. Veel klussen verplaatsen zich dan ook naar binnen. En welke schilder, stukadoor, installateur, timmerman, of doe-het-zelver wil dan niet binnenshuis veilig op hoogte aan het werk? Juist ja, allemaal! Een kamersteiger kan hierbij een erg handig hulpmiddel zijn.
Ferry den Haan (vestigingsmanager in Wijk bij Duurstede)
“Als je binnen aan de slag bent, kun je ook binnensteigers bij ons huren. Hier geven wij je tips bij het gebruiken van deze steigers.”
Wat is een steiger voor binnen?
Er zijn drie type steigers voor binnen. De volgende drie types kun je bij ons huren voor het gebruik binnen.
Op de pagina van de binnensteigers vind je een compleet overzicht van alle binnensteigers.
Het meest gebruikte steiger voor binnen, is de multifunctionele kamersteiger of ook wel vouwsteiger.
Een kamersteiger is speciaal ontwikkeld voor binnengebruik. De rolsteiger daarentegen is ontwikkeld voor buitengebruik. Het is wel toegestaan om een kamersteiger buiten of een rolsteiger binnen te gebruiken, mits aan alle voorschriften wordt voldaan betreffende de opbouw en veiligheid.
Uit welke onderdelen bestaat een kamersteiger?
Standaard bestaat een kamersteiger, ook wel vouwsteiger genoemd, uit een aantal basisonderdelen. Zo heb je een vouwframe van 6 sporten die zo’n 2 meter hoog is. Het platform dient hiertussen bevestigd te worden en tevens zijn de kamersteigerwielen natuurlijk onmisbaar. Handig om te weten voor het gebruik van een kamersteiger:
- Met sporten worden de horizontale ‘treden’ in het vouwframe bedoeld. Alle sporten zijn altijd voorzien van een anti-slip profiel
- De kamersteigers worden in de normale module altijd uitgevoerd met kamersteigerwielen.
- De kamersteigers die je bij ons kunt huren, hebben verstelbare wielen met rem
- Kamersteigers kunnen uitgebreid worden naar een hogere werkhoogte. Je hebt hier extra vouwframes (6 sporten – 2 meter), of opzetstukken (3 sporten – 1 meter) voor nodig. Houdt bij het uitbreiden van de steiger wel rekening met stabiliteit. Met andere woorden: zorg voor genoeg vloeren, schoren, of voorloopleuningen.
Wat zijn de verschillen tussen een kamersteiger en een rolsteiger?
Dit is een vraagstuk die onze verhuurmedewerkers regelmatig voorgeschoteld krijgt. Eigenlijk zegt de naam het al een beetje: de kamersteiger (vouwsteiger) is meer bedoeld voor klussen in de woning (en kleinere klussen rondom de woning). Deze steigers worden met elkaar verbonden door middel van een vouwdeel, hierdoor is de stellage snel op te bouwen. Een rolsteiger daarentegen bestaat uit vele losse onderdelen die zo uit te bouwen is tot zo’n 14 meter werkhoogte. Vouwsteigers zijn te huren tot 4 meter.
Voordelen van een vouwsteiger
Hieronder hebben we de voordelen van een kamersteiger voor je opgesomd:
- Compact op te bergen en te vervoeren
- Gemakkelijk om in huis te gebruiken
- Snel opgebouwd binnen 1 minuut
- Kan opgebouwd worden door 1 persoon
- Lichtgewicht robuust aluminium
- Uit te breiden naar diverse hoogtes