Wanneer huur je een steiger?

Je wilt graag op hoogte werken. Maar wanneer huur je dan een steiger in plaats van een ladder? In dit artikel leggen wij je uit wanneer je een steiger kunt en moet huren.

Tom van Os (vestigingsmanager in Houten)

“De “ladder versus steiger-vraag” krijgen wij vaak te horen. Daarom leggen wij je het hier uit.”

Steiger of ladder huren? Belangrijke verschillen

Zowel een ladder als een steiger zorgt voor extra hoogte. Hoeveel extra hoogte je hebt, hangt af van je ladder of steiger. Een opstapje is wel wat anders dan een ladder om bij je dak te komen. Dat geldt natuurlijk ook voor steigers en het aantal delen dat je op elkaar bouwt. Je kiest in ieder geval om duidelijk andere redenen voor een ladder dan voor een steiger. We onderscheiden de volgende voor- en nadelen.

Steiger versus ladder

Pluspunten van een steiger

  • Geschikt voor langdurige klussen.
  • Je hebt beweegruimte op hoogte.

 

Minpunten van een steiger

  • Op- en afbouwen kost meer tijd dan bij een ladder

Pluspunten van een ladder

  • Gemakkelijk op te zetten en te verplaatsen.
  • Je voert de klus op de ladder uit en wisselt snel van hoogte.

 

Minpunten van een ladder

  • Een ladder is niet toegestaan als werkplek wanneer je een ander, veiliger arbeidsmiddel, zoals een rolsteiger of hoogwerker, kan gebruiken

Waar gebruik je een steiger voor?

Er zijn veel verschillende soorten en maten steigers. Waar je veel verschillende klussen mee kunt uitvoeren. Zo kun je voor bijvoorbeeld schilder-, installatie- en onderhoudswerken het beste een rolsteiger huren. Deze steiger is verrijdbaar en door de in hoogte verstelbare wielen is de steiger ook buiten te gebruiken. Ook is er op een rolsteiger een dakkapelsteiger te monteren. Hierdoor kan je makkelijk en veilig aan je dakkapel werken. Een loopbrug is handig om bijvoorbeeld boven een serre te werken en is te bevestigen aan een rolsteiger. Dankzij de verschillende lengtes heeft GECO Verhuur vast de juiste loopbrug voor jouw klus.