Wat is het verschil tussen werkhoogte en platformhoogte bij een steiger?

Er is vaak verwarring tussen de begrippen platformhoogte, werkhoogte en de hoogte van de rolsteiger. Daarom leggen wij je het verschil tussen werkhoogte en platformhoogte bij steigers graag uit.

Tom van Os (vestigingsmanager in Houten)

“Wat is nou werkhoogte en wat is nou platformhoogte? Wij leggen het je graag uit.”

Platformhoogte van een steiger

Eigenlijk is het heel simpel. De platformhoogte is de hoogte van het platform waar je op wilt werken. Vanaf de grond. Dus leg je jouw platform op 8.20 meter hoogte, dan is jouw platformhoogte 8.20 meter. De hoogte van de rolsteiger is ongeveer één meter hoger dan de platformhoogte, dus in dit voorbeeld zou jouw rolsteiger 9.20 meter hoog zijn.

wat is platformhoogte - steiger

Werkhoogte van een steiger

En wat betekent de werkhoogte dan? De werkhoogte kun je berekenen door twee meter bij de platformhoogte op te tellen. In dit geval is dat 10.20 meter. Een gemiddelde Nederlander reikt tot twee meter bij het in de lucht steken van zijn/haar handen, daarom gebruiken we dit ook als maatstaf voor het bepalen van de werkhoogte. Je huurt dus een rolsteiger aan de hand van de hoogte die jij moet reiken. Of het nou met een kwast of voor het plaatsen van zonnepanelen is.

Kortom: het verschil

Als conclusie kan er dus gesteld worden, dat het verschil tussen de platformhoogte en de werkhoogte 2 meter is.

Als je de platformhoogte minus de werkhoogte doet, kom je op twee meter uit.