Dakkapel schilderen met steiger

Het schilderen aan een dakkapel is in de praktijk best een lastige klus. Vooral als je de mogelijkheden en materialen niet kent of bezit. De handige oplossing hiervoor is het huren van een steiger en een uitwijkconsole. Bij elkaar ook wel uitwijksteiger genoemd. Deze dakkapelsteiger zal ervoor zorgen dat je veilig de dakkapel kunt schilderen, schoonmaken of onderhouden.

Een andere manier om veilig een onderdeel van je woning te schilderen, is door een raamsteiger te huren.

Ferry den Haan (vestigingsmanager in Wijk bij Duurstede)

“Wil je graag je dakkapel schilderen? Let dan op deze tips zodat je veilig werkt met een steiger.”

Dakkapel schilderen met een uitwijkconsole

Een uitwijkconsole is een handig hulpmiddel om het dakkapel te bereiken en moet bevestigd worden aan de rolsteiger.

Allereerst bouw je het steiger op. Vervolgens bevestig je de uitwijksteiger aan de opbouwframes van de stellage. Het uitwijkconsole is eenvoudig te verstellen zodat je altijd veilig kan werken. Het is uiteraard wel van belang dat het T-stuk, ook wel stempel genoemd, rust op het dak. Dit is van belang, anders heeft de console geen stevigheid aan de kant van het dak.

Wist je dat-jes over dakkapel schilderen met uitwijksteigers

  1. De console eenvoudig verstelbaar is door de buis in het midden. Wanneer je deze buis er tussen uit pakt kan je een platform (0.75) gebruiken, laat je de buis er tussenin dan kunnen hier twee vloeren liggen (1.35).
  2. Wanneer het waait, het verstandig is om een uitwijksconsole te gebruiken tot maximaal windkracht 4.

Dakkapel schilderen zonder beschadigingen

De uitwijkconsoles zijn zo gemaakt, zodat je hier zo weinig mogelijk omkijken naar heeft. Zo loop je geen schade op tijdens het schilderen van de dakkapel. De uitwijkconsoles zijn eenvoudig aan de steiger te bevestigen, te verstellen en weer af te bouwen. Daarnaast zijn de stempels (T-stuk) voorzien van kunststof, zodat je dak niet beschadigd raakt.

Tip: bekijk eens onze rolsteigers of onze dakkapelsteigers

Keurmerk uitwijksteigers voor dakkapellen

Al onze uitwijksteigers zijn fabriek-af gekeurd en voldoen aan de geldende EN-1004 en NE-2484 norm. Dit betreffen Nederlandse en Europese normen die de veiligheid van uw goederen waarborgen. Uw uitwijkconsole dient minimaal eenmaal per jaar gekeurd worden. Mocht je interesse hebben om jouw eigen uitwijksconsole te laten keuren, dat kan ook bij GECO.