Schoonmaken met een hogedrukreiniger

Groene aanslag op je terras of tuinpaden, vieze tuinmeubelen of een auto die nodig schoongemaakt moet worden? Met een hogedrukreiniger zijn deze klussen zo geklaard!

Door een hogedrukreiniger te huren, zorg je ervoor dat je  van alles kunt reinigen. In dit artikel geven we je nog extra tips.

Ferry den Haan (vestigingsmanager in Wijk bij Duurstede)

“Ik geef je graag tips bij het reinigen van spullen met een hogedrukreiniger.”

Wat is een hogedrukreiniger?

Een hogedrukreiniger is een machine die met hoge druk een sterk geconcentreerde straal water verspreidt. Met de enorme druk kan je eenvoudig materialen, voertuigen, machines en oppervlakten reinigen. Denk aan

 • Tuinmeubelen
 • Terras
 • Auto’s
 • Caravans
 • Scooters
 • Boten
 • Barbecues
 • Tegels

Duurzaam gebruik van water

Door de sterk geconcentreerde straal water en focus van de machine, ligt het watergebruik lager dan wanneer je dezelfde klus aanpakt met een gewone tuinslang. Het schoonmaken gaat immers een stuk sneller met een hogedrukreiniger!

Verschillende hogedrukreinigers

Bij een elektrische hogedrukreiniger geniet je van de volgende voor- en nadelen:

 • Een voordeel is dat je continue stroomtoevoer hebt. Je kan dus de hele tijd op hogedruk spuiten.
 • De hogedrukreiniger is licht in gewicht en ook voor werken op hoogte makkelijk
 • Een nadeel is dat je altijd een stopcontact in de buurt nodig om de hogedrukreiniger te gebruiken.

Een benzine hogedrukreiniger is een krachtige hogedruk. Voor- en nadelen van deze machine is:

 • De hogedrukreiniger is snoerloos en dus veel bewegingsvrijheid
 • Zoals eerder benoemd is de benzine hogedrukreiniger krachtiger
 • Het verbruiken van benzine is prijziger dan elektriciteit

Bij GECO Verhuur kun je de volgende hogedrukreinigers huren:

Tegels schoonmaken met hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is heel geschikt voor het schoonmaken van tegels. Gebruik bij deze klus een roterende wasborstel of een vlakreiniger. Hiermee verwijder je de aanslag snel en efficiënt. De beschermkap voorkomt dat het vuil omhoog spat en vermijdt dat je zelf en de muren van het huis of de schuur na de klus helemaal bruin zien van het vuil.

Let op! Houd rekening met gecoate tegels of houten vlonderplanken. Door de hoeveelheid bar waarmee je te werk gaat, kan je de beschermlaag beschadigen. Zet bij dit materiaal de hogedrukspuit op een lage stand en houd voldoende afstand.

Schoonmaken met hogedrukreiniger

Wil je je auto, caravan, scooter of tuinmeubelen gemakkelijker schoonmaken met een hogedrukreiniger? Koppel dan een platte wasborstel aan de machine. Houd bij het schoonmaken zonder borstel altijd minimaal 30 cm afstand om beschadiging van de lak te voorkomen.

Hardnekkig vuil verwijderen met reinigingsmiddelen

Is het vuil zo hardnekkig, dat alleen water niet voldoende is? Dan maken deze reinigingsmiddelen speciaal geschikt voor gebruik met de hogedrukreiniger, de klus nog gemakkelijker! Je vindt er voor verschillende types oppervlakken het juiste product.

Hogedrukreiniger overwinteren

Moet je hogedrukreiniger overwinteren in het tuinhuis? Zorg dan dat er geen water in achterblijft. Dat doe je door het pistool en de hogedrukslang los te koppelen en te laten leeglopen. Zo voorkom je vorstschade aan de machine.

Riolering doorspuiten met een hogedrukreiniger

De hogedrukreiniger kan je met allerlei accessoires uitbreiden. Door een verlengstuk of extra lange slang kan je de machine ook gebruiken voor het doorspuiten van de riolering. Deze kun je ook bij GECO Verhuur huren.

Ontdek alle hogedrukreinigers.